Russland svarer på Mueller-rapporten

Russland: – Resultatet av Muellers etterforskning er en skam for USA

Russland reagerte med et «Hva sa vi» etter at spesialetterforsker Robert Mueller ikke fant bevis for at Moskva samarbeidet med Donald Trumps valgkamp.

Justisminister William Barrs sammendrag av Mueller-rapporten. Foto: AP / NTB scanpix
Justisminister William Barrs sammendrag av Mueller-rapporten. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter 22 måneders etterforskning leverte Mueller sin rapport til justisdepartementet, og ifølge et sammendrag som justisminister William Barr offentliggjorde, ble det ikke funnet bevis for noen sammensvergelse mellom Trump-kampanjen og Russland.

Russiske tjenestemenn og medier som konsekvent har nektet for at Russland ønsket at Trump skulle vinne valget, frydet seg mandag over nyheten.

– Resultatet av Muellers etterforskning er en skam for USA og de amerikanske politiske elitene. Alle anklagene viser seg å være konstruerte, sier Aleksej Pusjkov, som er leder for informasjonskomiteen i Føderasjonsrådet, overhuset i den russiske nasjonalforsamlingen.

Regjeringens talsmann Dmitrij Peskov var mer moderat og understreket at Russland aldri har blandet seg inn i andre lands valg og heller ikke har til hensikt å gjøre det.

– Det er vanskelig å finne en svart katt i et mørkt rom, særlig når katten ikke er der, sa han.

34 personer, inkludert seks av Trumps medarbeidere og rådgivere, er siktet som resultat av etterforskningen. 25 av dem er russere som er anklaget for å ha blandet seg inn i valget enten ved å hacke demokratenes epost eller å ha drevet med desinformasjon på sosiale medier.

Russiske myndigheter har i månedsvis kalt etterforskningen en heksejakt som bare har til hensikt å sverte Russland i USA.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer