Russland: - USA og Nato gjør Ukraina til en kruttønne

USA og andre Nato-land er i ferd med å forvandle Ukraina til en kruttønne etter at Vesten slo alarm om russiske soldater på grensa, hevder Russland.

En ukrainsk soldat mandag ved en kampstilling nær frontlinjen i nærheten av Donetsk i Øst-Ukraina, der regjeringsstyrkene kjemper mot prorussiske separatister. Foto: AP / NTB
En ukrainsk soldat mandag ved en kampstilling nær frontlinjen i nærheten av Donetsk i Øst-Ukraina, der regjeringsstyrkene kjemper mot prorussiske separatister. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Viseutenriksminister Sergej Rjabkov anklager ifølge russiske nyhetsbyråer andre land for å øke våpenleveransene til Ukraina.

– USA og andre Nato-land gjør bevisst Ukraina om til en kruttønne, sier han.

Kamper mellom ukrainske styrker og russisk-støttede separatister i Øst-Ukraina er trappet opp de siste ukene. Etter oppblussingen av volden har Russland bygget opp sine militære styrker langs grensa til Ukraina, noe som har ført itl økt frykt for en større opptrapping av konflikten.

– Hvis det er noe forverring, så vil vi selvsagt gjøre alt for å trygge vår sikkerhet og tryggheten til våre borgere, hvor enn de er, sier Rjabkov.

Men Kiev og deres allierte i Vesten vil helt og holdent være ansvarlig for konsekvensene av en hypotetisk skjerpelse, tilføyer han.

Ukrainas utenriksminister møtte tirsdag Nato-sjef Jens Stoltenberg, som uttalte alvorlig bekymring for den russiske styrkeoppbyggingen.

(©NTB)

Mer om