Russiske politikere ber Putin stanse krigen

To kommunistiske politikere oppfordret fredag president Vladimir Putin til å stoppe krigføringen i Ukraina i en sjelden offentlig demonstrasjon av uenighet.

Tre måneder ut i Ukraina-krigen har det ikke vært noe tydelige utbrudd av dissens fra president Vladimir Putins indre krets. Samtidig har flere russiske artister, journalister, idrettsutøvere og forretningsmenn uttalt seg kritisk til invasjonen. Foto: Sputnik / AP / NTB
Tre måneder ut i Ukraina-krigen har det ikke vært noe tydelige utbrudd av dissens fra president Vladimir Putins indre krets. Samtidig har flere russiske artister, journalister, idrettsutøvere og forretningsmenn uttalt seg kritisk til invasjonen. Foto: Sputnik / AP / NTB Vis mer
Publisert

Til tross for at tusenvis av mennesker har blitt drept og såret under Russlands tre måneder lange militærkampanje i Ukraina, har Putin i stor grad kunnet nyte lojaliteten til landets politiske partier og myndighetspersoner.

Men under et møte i den lovgivende forsamlingen i Primorskij Krai-regionen skapte to lokalpolitikere oppstyr da de leste opp en uttalelse som oppfordret presidenten til å trekke russiske styrker ut av Ukraina.

– Hvis landet vårt ikke stanser militæroperasjonen, vil det være enda flere foreldreløse barn i landet vårt, sa Leonid Vasjukevitsj ifølge nyhetsbyrået AFP. Ifølge politikeren hadde ytterligere to partifeller støttet appellen, men disse skal ha trukket seg før møtet.

Mens han leste appellen forsøkte flere politikere, deriblant partifeller, å stanse Vasjukevitsj. Det gjorde også guvernøren i regionen, Oleg Kozjemjako, som kalte appellanten en «forræder».

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer