Russiske myndigheter forsøker å stanse publisering av Zelenskyj-intervju

Ukrainas president er intervjuet av russiske medier og sier han er villig til å vurdere kompromisser. Publiseringen forsøkes stanset av myndighetene i Moskva,

Ukraina er klar til å utveksle krigsfanger før kamphandlingene er over. De ønsker heller ikke å etterlate likene av russiske soldater på sitt territorium. Her bærer russiske soldater kisten til en soldat fra Kirgisistan som ble drept i kampene. Foto: Vladimir Voronin / AP / NTB
Ukraina er klar til å utveksle krigsfanger før kamphandlingene er over. De ønsker heller ikke å etterlate likene av russiske soldater på sitt territorium. Her bærer russiske soldater kisten til en soldat fra Kirgisistan som ble drept i kampene. Foto: Vladimir Voronin / AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

President Volodymyr Zelenskyj sier han er åpen for et «kompromiss» om Donbas-regionen i øst, melder Reuters. AFP melder at han sier at spørsmålet om ukrainsk nøytralitet er noe som vurderes nøye.

Intervjuet gjengis av flere uavhengige russiske medier.

Det russiske medieovervåkningsorganet Roskomnadzor sa søndag at de gir mediene beskjed om at de ikke må gjengi intervjuet. Alle medier som gjør det, skal vurderes med tanke på «graden av ansvar og mulige svartiltak».

I intervjuet sier Zelenskyj at han forstår at Russland ikke helt kan tvinges ut av ukrainsk territorium. Han uttaler seg også om muligheten for ukrainsk nøytralitet.

– Dette poenget i forhandlingene forstår jeg, og det blir diskutert og nøye gjennomgått, sier Zelenskyj i et intervju med nyhetsorganisasjonene.

Den ukrainske presidenten sa videre at de er klar til å utveksle krigsfanger før kamphandlingene er over. Han sa dette i et intervju med russiske medier fra YouTube-kanalen Zygar, TV-kanalen Rain, nettportalen Medusa og publikasjonene Kommersant og Novaja Gazeta, ifølge Zelenskyjs kontors hjemmeside.

Han bemerket også at Ukraina ikke ønsker å etterlate likene av russiske soldater på sitt territorium, men ønsker å overlevere dem til deres pårørende.

– De (den russiske siden) nektet først, så tilbød de oss noen poser…det hele ser ut som…du vet, selv når en hund eller en katt dør, gjør du ikke det. Dette er søppelsekker. Jeg forstår ikke hva folk tenker, hva foreldrene til disse barna tenker, sa presidenten.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer