Russiske milliardærer har tapt over en firedel av formuen

Sanksjoner og svekkelsen av rubelen går hardt utover Russlands rikeste. Antallet russiske milliardærer er kraftig redusert og formuene deres har krympet.

Det har ikke vært et godt år for Roman Abramovitsj. Foto: Martin Meissner / AP / NTB
Det har ikke vært et godt år for Roman Abramovitsj. Foto: Martin Meissner / AP / NTB Vis mer
Publisert

Forbes ' nyeste liste over verdens milliardærer, regnet i dollar, er det bare 83 russere med. Til sammenligning var det 117 på samme tidspunkt i fjor.

Til sammen har de russiske milliardærene på lista en formue verdt til sammen 320 milliarder dollar – nærmere 2,8 billioner norske kroner. Det er 263 milliarder dollar mindre enn i 2021.

I snitt har de tapt 27 prosent av formuen sin.

Chelsea-eier Roman Abramovitsj har tapt 7,8 milliarder dollar, mens Lukoil-direktøren Vagit Alekperov er 14,4 milliarder dollar fattigere.

Kjente russiske forretningsfolk som IT-gründeren Arkadij Volozj og Oleg Tinkov figurerer ikke lenger på milliardærlista. Volozj grunnla i 2000 Yandex, som ofte kalles Russlands Google, mens Tinkov grunnla den digitale banken Tinkoff.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer