– Russiske ledere står overfor et akutt dilemma

Russland står overfor et akutt dilemma i Ukraina: Skal de styrke forsvarslinjene langs grensa eller ved frontlinjen?

Ødelagte militære kjøretøy i Belgorod i et bilde fra en video offentliggjort av Russlands forsvarsdepartement. Foto: AP / NTB
Ødelagte militære kjøretøy i Belgorod i et bilde fra en video offentliggjort av Russlands forsvarsdepartement. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Det skriver det britiske forsvarsdepartementet i sin etterretningsoppdatering fredag.

– Russiske ledere står overfor et akutt dilemma om de skal styrke forsvarslinjene i Russlands grenseregioner eller styrke sine linjer i det okkuperte Ukraina, skriver britene.

Det er angrep særlig på den russiske grenseregionen Belgorod som skaper dette dilemmaet. Ukraina har angrepet regionen flere ganger, og det er også meldinger om at russiske grupper med støtte fra Ukraina har gjort det.

Ifølge etterretningsrapporten ble Belgorod angrepet igjen torsdag, for andre gang på ti dager.

– I en kompleks situasjon på slagmarken ser det ut til at et luftangrep også rammet Belgorod by 35 kilometer inn i Russland, mens myndighetene evakuerte sivile fra grensebyen Sjebekino etter ukrainsk granatild, skriver britene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer