Russisk UD hyller blogger drept i kafébombe

Russlands utenriksdepartement hyller den kjente militærbloggeren som ble drept av en bombe på en kafé i St. Petersburg. Samtidig langer de ut mot Vesten.

Russiske etterforskere jobber på åstedet i St. Petersburg søndag kveld. Foto: AP / NTB
Russiske etterforskere jobber på åstedet i St. Petersburg søndag kveld. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

– Bloggere som Vladen Tatarskij er voktere av sannheten. Russiske journalister er konstant utsatt for trusler om represalier fra Kyiv-regimet, sier departementets talskvinne Maria Zakharova på Telegram.

Samtidig går hun til angrep på Vesten, som hun mener er dobbeltmoralsk.

– Mangelen på vestlig fordømmelse i lys av deres gjentatte bekymringer for sikkerheten til journalister og den frie pressen, taler for seg selv.

Tatarskij, som egentlig heter Maksim Fomin, hadde over 560.000 følgere på sin Telegram-kanal. Han var en tydelig støttespiller av Russlands krigføring i Ukraina. Søndag ble han drept i et bombeangrep mot en kafé i St. Petersburg. Foto: AP / NTB
Tatarskij, som egentlig heter Maksim Fomin, hadde over 560.000 følgere på sin Telegram-kanal. Han var en tydelig støttespiller av Russlands krigføring i Ukraina. Søndag ble han drept i et bombeangrep mot en kafé i St. Petersburg. Foto: AP / NTB Vis mer

Eksplosjonen fant sted på kafeen Street Food Bar No. 1 i sentrum av St. Petersburg like etter klokka 18 søndag.

Det russiske helsedepartementet opplyste innledningsvis at 25 personer ble såret, men tallet har siden steget til 32. Tilstanden er alvorlig for ti av dem, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.

Den kjente russiske militærbloggeren Vladlen Tatarskij skal være død i en eksplosjon. Video: Twitter Vis mer

Det er ikke kjent hvem som står bak angrepet, og russiske myndigheter sier de har startet en omfattende etterforskning av hendelsen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer