Russisk toppgeneral sparket

General Sergej Surovikin har fått sparken som sjef for Russlands luftforsvar. Han er ikke blitt sett offentlig siden Wagner-opprøret i sommer.

Dette bildet fra Russlands forsvarsdepartement er tatt fra en video der Sergej Surovikin henvender seg til opprørerne fra et ukjent sted 24. juni. Foto: Russlands forsvarsdepartement / AP / NTB
Dette bildet fra Russlands forsvarsdepartement er tatt fra en video der Sergej Surovikin henvender seg til opprørerne fra et ukjent sted 24. juni. Foto: Russlands forsvarsdepartement / AP / NTB Vis mer
Publisert

Ryktene om Surovikins framtid har gått i lang tid. Han er blitt anklaget for å ha støttet eller visst om Wagner-opprøret på forhånd, og Surovikin forsvant fra offentligheten kort tid etter opprøret.

Nå bekrefter det statlige nyhetsbyrået Ria at Surovikin er fjernet fra stillingen som sjef for luftforsvaret. Stabssjef Viktor Afzalov tar over midlertidig.

Surovikin gjorde seg bemerket som en hensynsløs hærleder i Syria. Han fikk kallenavnet General Armageddon. Han var en kort tid sjef for Russlands styrker i Ukraina og er i lang tid blitt sett på som Wagner-gruppens allierte i forsvarsdepartementet.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer