Russisk superyacht i Fiji overleveres til USA

En russisk superyacht overleveres til amerikanske myndigheter, opplyser en domstol i Fiji tirsdag. Båten har vært i Fiji i åtte uker etter anmodning fra USA.

Superyatchen Amadea som kobles til den russiske politikeren Suleiman Kerimov, forlater Fiji og overleveres til USA. Arkivfoto: Leon Lord / Fiji Sun via AP / NTB
Superyatchen Amadea som kobles til den russiske politikeren Suleiman Kerimov, forlater Fiji og overleveres til USA. Arkivfoto: Leon Lord / Fiji Sun via AP / NTB Vis mer
Publisert

– Yachten er overlevert til myndighetene i USA og forlater Fiji, sa domstolen.

Yachten som har en verdi på 300 millioner dollar, kobles til den russiske politikeren Suleiman Kerimov og er mål for USAs sanksjoner. Båten ble beslaglagt da den ankom Fiji i april, etter anmodning fra amerikanske myndigheter.

Domstolens avgjørelse betyr at USAs justisdepartement har fått godkjent ordren om beslag av båten, sier sjefen for offentlige rettsavgjørelser Christopher Pryde.

– Avgjørelsen er en godkjennelse av Fijis forpliktelse til å respektere internasjonale forespørsler om gjensidig bistand og Fijis internasjonale forpliktelser, sier Pryde videre.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer