Russisk spesialfartøy ved Nord Stream dager før eksplosjonene: - Utrolig interessant

Det russiske spesialfartøyet SS-750 ble i september fotografert nær stedet der Nord Stream-rørledningen ble sprengt, opplyser Forsvarskommandoen i Danmark.

Det er fortsatt ikke kjent hvem som sto bak sabotasjen ved Nord Stream-rørledningen. Foto: NTB
Det er fortsatt ikke kjent hvem som sto bak sabotasjen ved Nord Stream-rørledningen. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det melder danske Dagbladet Information. Observasjonen av SS-750 skjedde fire dager før eksplosjonene. Skipet har en miniubåt av typen AS-26 Priz om bord, ifølge avisen.

En dansk patruljebåt tok da 26 bilder av det russiske fartøyet øst for Bornholm 22. september.

Sakte men sikkert har russiske styrker flyttet frontlinja i sin favør i den taktisk ubetydelige byen Bakhmut. Her stormer russerne en ukrainsk bunker, i et forsøk på å ta kontroll over én av de to gjenværende forsyningsrutene inn og ut av Bakhmut. Reporter: Edward Stenlund. Video: RVvoenkory / Telegram / «Da Vinci»-bataljonen / Youtube Vis mer

– Det er utrolig interessant. SS-750 er et spesialfartøy konstruert nettopp for undervannsoperasjoner, sier den svenske forskeren, Russland-kjenneren og etterretningseksperten Joakim von Braun.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer