Russisk rockestjerne tiltalt for kritikk av krigen i Ukraina

Den russiske rockeveteranen Jurij Sjevtsjuk er tiltalt for å ha «diskreditert» den russiske hæren etter at han fordømte Ukraina-krigen på en konsert.

Den russiske rockemusikeren Juri Sjevtsjuk er tiltalt for å ha «diskreditert» den russiek hæren. Her under en protest i 2010. Foto: Natalia Kolesnikova / AFP)
Den russiske rockemusikeren Juri Sjevtsjuk er tiltalt for å ha «diskreditert» den russiek hæren. Her under en protest i 2010. Foto: Natalia Kolesnikova / AFP) Vis mer
Publisert

Sjevtsjuk risikerer en bot på 50.000 rubler (7.700 kroner) om han blir kjent skyldig, ifølge retten i Ufa. Saken blir imidlertid overført til hjembyen hans, St. Petersburg, melder nyhetsbyrået RIA Novosti.

Under konserten i Ufa 18. mai sa den 65 år gamle rockelegenden at det ikke er presidentens bak som burde kysses.

– Nå blir folk drept i Ukraina. Hvorfor? Våre gutter dør i Ukraina. Hvorfor, sa han til det jublende publikummet.

Sjevtsjuk, som var frontmann i rockebandet DDT på 80-tallet i Sovjetunionen, har gjennom årene vært en krass kritiker av president Vladimir Putin. Han fordømte også annekteringen av Krim i 2014.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer