Uttalte seg om krigen:

Russisk politiker dømt til sju års fengsel

En russisk lokalpolitiker, som har uttalt seg kritisk om Russlands invasjon av Ukraina, ble fredag dømt til sju års fengsel for å ha spredd «feilinformasjon».

Aleksej Gorinov holder et skilt hvor det står «jeg er imot krigen» på et rettsmøte i Moskva. Fredag ble han dømt til sju års fengsel for å ha kritisert Russlands invasjon av Ukraina. Foto: AP / NTB
Aleksej Gorinov holder et skilt hvor det står «jeg er imot krigen» på et rettsmøte i Moskva. Fredag ble han dømt til sju års fengsel for å ha kritisert Russlands invasjon av Ukraina. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

Lokalpolitikeren Aleksej Gorinov, som er medlem av lokalstyret i Krasnoselskij-distriktet i Moskva, fikk dommen basert på en uttalelse han kom med i rådet 15. mars, i forbindelse med en tegnekonkurranse for barn.

Han spurte blant annet hvordan de kunne snakke om tegnekonkurranser når «barn dør hver eneste dag».

Ifølge The Guardian sa han også at han mente at sivilsamfunnet burde stoppe krigen og at russiske soldater burde trekkes ut fra ukrainsk territorium.

Dommen er den første i sitt slag etter at en ny russisk lov om «bevisst spredning av feilinformasjon om Russlands hær» trådte i kraft.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer