Russisk mann pågrepet etter at datteren tegnet Ukraina-tegning

Russiske Aleksej Moskaljov, som ble dømt til to års fengsel fordi datteren tegnet en tegning som «diskrediterer» det russiske forsvaret, er pågrepet.

Alexey Moskalev i retten. Foto: SOTA
Alexey Moskalev i retten. Foto: SOTA Vis mer
Publisert

Moskaljov fikk dommen tirsdag, og flyktet senere fra husarrest. Hans advokat, menneskerettsaktivisten Dmitrij Zakhavatov, opplyser til Reuters torsdag at han er pågrepet.

Russiske myndigheter innledet sak mot Moskaljov i fjor, etter at datteren Maria, som nå er 13 år gammel, lagde en tegning på skolen. På tegningen var det raketter ved siden av det russiske flagget, som var på vei mot en kvinne og et barn som sto ved siden av det ukrainske flagget.

Tegningen som hans 13-årige datter Masha laget. Foto: Youtube
Tegningen som hans 13-årige datter Masha laget. Foto: Youtube Vis mer

Læreren hennes kontaktet politiet, som sa at de fant kommentarer fra jentas 54 år gamle far på nett som kritiserte den russiske krigføringen mot nabolandet. Kritikk av invasjonskrigen ble forbudt like etter invasjonen.

Datteren ble tatt inn i et «rehabiliteringssenter» for mindreårige, mens faren ble satt i husarrest. Russiske myndigheter vil sende jenta til barnehjem. Saken har fått mye oppmerksomhet i Russland.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer