Russisk fly med 159 passasjerer nødlandet i Sibir

Et Airbus-fly med 165 mennesker om bord nødlandet tirsdag morgen i Sibir. Ingen personer ble skadd, ifølge russiske myndigheter.

Et Airbus-fly med 165 mennesker om bord nødlandet tirsdag morgen i Sibir. Ingen personer ble skadd, ifølge russiske myndigheter. Foto: AFP
Et Airbus-fly med 165 mennesker om bord nødlandet tirsdag morgen i Sibir. Ingen personer ble skadd, ifølge russiske myndigheter. Foto: AFP Vis mer
Publisert

Passasjerflyet tilhører Ural Airlines og var på vei fra Sotsji til Omsk da det måtte nødlande, ifølge de russiske nyhetsbyråene Tass og Interfax.

Airbus A320-flyet landet på et jorde ved siden av en skog i Novosibirsk fylke vest i Sibir.

Den russiske luftfartsetaten Rosaviatsia beskriver landingen nær landsbyen Kamenka som vellykket. Det var 159 passasjerer og et mannskap på seks om bord.

– Alle passasjerene er innlosjert i nærmeste landsby, sier Rosaviatsia.

Russlands etterforskningskomité sier nødlandingen skjedde «av en teknisk årsak», men har åpnet etterforskning for mulige brudd på luftfartssikkerhetsreglene.

Den russiske luftfartsindustrien er hardt rammet av vestlige sanksjoner som er innført som følge av Russlands invasjon av Ukraina. Industrien sliter blant annet med å skaffe nye deler for å reparere fly.

Ural Airlines er et russisk selskap med hovedkvarter i Jekaterinburg.

(©NTB)

Mer om