Russisk fly krenket dansk luftrom: - Fullstendig uakseptabelt

Danmarks utenriksdepartement har innkalt Russlands ambassadør til en samtale fordi et russisk fly krenket dansk luftrom, ifølge utenriksminister Jeppe Kofod.

Et russisk propellfly av typen AN-30 krenket svensk luftrom 29. april og ble fotografert av svenske jagerfly, opplyser det svenske forsvaret. Foto: Försvarsmakten / Handout / TT / NTB
Et russisk propellfly av typen AN-30 krenket svensk luftrom 29. april og ble fotografert av svenske jagerfly, opplyser det svenske forsvaret. Foto: Försvarsmakten / Handout / TT / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Instagram og meld deg på nyhetsbrevet fra redaktøren vår!

Lørdag kveld opplyste forsvaret både i Sverige og Danmark at et militært propellfly krenket de to landenes luftrom i en kort stund dagen før.

– Det er fullstendig uakseptabelt og spesielt bekymringsfullt i dagens situasjon, tvitrer Kofod søndag.

Mandag vil dansk UD gi den russiske ambassadøren beskjed om at de ser alvorlig på hendelsen, opplyser Kofod.

Rekognoseringsflyet var av typen Antonov 30, og det svenske forsvaret sier deres jagerfly avskar flyet sør for Blekinge.

Også danske jagerfly gikk på vingene da flyet var øst for Bornholm. Men det russiske flyet hadde fløyet videre før de kom opp i høyden, ifølge det danske forsvaret, som understreket at flyet var i dansk rom i en svært kort periode.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer