Russisk filmteam på plass i romstasjonen ISS

Den russiske skuespilleren Julia Peresild og regissør Klim Sjipenko er på plass i den internasjonale romstasjonen ISS der de skal spille inn film.

Bildet fra Roskosmos viser skuespiller Julia Peresild (t.v.), kosmonaut Anton Sjkaplerov (i midten) og regissør Klim Sjipenko (t.h.) foran mannskapet på den internasjonale romstasjonen. Foto: Roskosmos / AP / NTB.
Bildet fra Roskosmos viser skuespiller Julia Peresild (t.v.), kosmonaut Anton Sjkaplerov (i midten) og regissør Klim Sjipenko (t.h.) foran mannskapet på den internasjonale romstasjonen. Foto: Roskosmos / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Russland har en rik romfartshistorie og var blant annet først ute med å sende et menneske i jordbane. Nå er landet også først ut med å sende et filmteam ut i verdensrommet.

Raketten med skuespilleren Julia Peresild, regissøren Klim Sjipenko og kosmonautveteranen Anton Sjkaplerov tok av fra den russiske Bajkonur-basen i Kasakhstan tirsdag morgen lokal tid. Få timer senere var de framme ved ISS og kunne koble seg til romstasjonen. Ferden gikk uten problemer.

– Velkommen til Den internasjonale romstasjonene, skrev kosmonauten Oleg Novitskij på Twitter fra ISS.

Konstantin Ernst, som er filmens medprodusent, sier at han snakket med filmteamet så fort de var framme.

– De er ved godt mot og føler seg bra, sier han til AFP.

Etter tolv dager på ISS skal Peresild og Sjipenko etter planen vende tilbake til jorda sammen med en annen russisk kosmonaut.

Planen er å spille inn scener til en ny film med tittelen «Utfordringen», som handler om en kirurg som sendes til verdensrommet for å redde et mannskapsmedlem som blir akutt hjertesyk.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer