Russisk ekspolitiker: Geriljagruppe sto bak drapet på Darja Dugin

En hittil ukjent geriljagruppe sto bak attentatet på høyreorienterte Darja Dugin, oppgir en tidligere russisk politiker som nå bor i Ukraina.

Etterforskere undersøker stedet der Darja Dugin (29) ble drept av en bilbombe. Hun var en iherdig forsvarer av Russlands invasjon av Ukraina. Foto: Russlands granskningskomité via AP / NTB
Etterforskere undersøker stedet der Darja Dugin (29) ble drept av en bilbombe. Hun var en iherdig forsvarer av Russlands invasjon av Ukraina. Foto: Russlands granskningskomité via AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dugin var datter av den sterkt nasjonalistiske ideologen Aleksandr Dugin, som regnes som en av president Vladimir Putins mest sentrale inspirasjonskilder for krigen i Ukraina.

Hun ble drept av en bilbombe utenfor Moskva lørdag kveld.

Tidligere parlamentariker i Stasdumaen, Ijja Ponomarev, har etter angrepet lagt ut en video på YouTube der han sier at angrepet åpner «en ny side i motstanden mot putinismen».

Han kaller grupperingen for Den nasjonale republikanske hæren, men legger ikke fram dokumentasjon på at en slik gruppe virkelig eksisterer. Han sier også at gruppa har utført en rekke angrep de siste månedene, blant annet skal den ha satt fyr på flere offentlige bygninger. Ifølge Ponomarev kan det komme flere angrep de neste månedene, både mot den russiske regjeringen og sikkerhetsstyrker.

Enkelte kommentatorer i sosiale medier tviler på at russisk opposisjon er i stand til å utføre et såpass utstudert angrep.

(©NTB)

Mer om