Hendelsen skjedde i morgentimene på Grünerløkka i Oslo. Politiet brukte elektrosjokkvåpen og avfyrte varselskudd under pågripelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Hendelsen skjedde i morgentimene på Grünerløkka i Oslo. Politiet brukte elektrosjokkvåpen og avfyrte varselskudd under pågripelsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Knivangrep på Grønland

Russer som er siktet for drapsforsøk, erkjenner ikke straffskyld

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen i Oslo tirsdag, samtykker til varetektsfengsling, men erkjenner ikke straffskyld.

Publisert

Han sier at han ikke husker hva som skjedde, opplyser mannens forsvarer, advokat Per Bjørnar Hegelstad, til VG.

– Spørsmålet om tilregnelighet er sentralt, sier Hegelstad.

Siden mannen har samtykket til varetektsfengsling, vil det bli avgjort i en såkalt kontorforretning, altså uten at partene møter i retten.

Den siktede blir ivaretatt av helsepersonell, og det har ennå ikke vær mulig å gjennomføre avhør på grunn av helsetilstanden hans.

–Vi ønsker å få avhørt han så fort som mulig, men det er per nå ikke avtalt noe tidspunkt, sier Anne Alræk Solem, leder av seksjon for etterforskning av alvorlige voldssaker i Oslo politidistrikt, til NTB.

Mannen, en russisk statsborger i 30-årene, er siktet for drapsforsøk etter at en filippinsk mann ble knivstukket tirsdag. Hendelsen skjedde i morgentimene på Grünerløkka i Oslo. Politiet brukte elektrosjokkvåpen og avfyrte varselskudd under pågripelsen.

Offeret ble fraktet til sykehus med alvorlige skader. Han fikk en punktert lunge, men han er utenfor livsfare.

I tillegg har fem personer som følte seg truet, levert inn anmeldelser i forbindelse med knivstikkingen.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.