Rundt 20.000 skal ha blitt evakuert fra Mariupol

Omkring 20.000 personer er evakuert fra Mariupol i Ukraina, opplyser en ukrainsk tjenestemann. Nær 400.000 skal være igjen i byen.

En politimann viser de tildekte likene av personer som er drept i granat- og bombeangrep mot Mariupol i Ukraina. Bildet er tatt på sykehus nummer 3 i byen tirsdag. Foto: Evgeniy Maloletka / AP / NTB.
En politimann viser de tildekte likene av personer som er drept i granat- og bombeangrep mot Mariupol i Ukraina. Bildet er tatt på sykehus nummer 3 i byen tirsdag. Foto: Evgeniy Maloletka / AP / NTB. Vis mer
Publisert

Ifølge lokale myndigheter har 2.000 biler med sivile blitt evakuert fra den beleirede havnebyen tirsdag gjennom en såkalt humanitær korridor.

Kyrylo Tymosjenko i president Volodymyr Zelenskyjs stab sier i en uttalelse på Telegram at det er snakk om rundt 20.000 personer som har forlatt byen. Tidligere uttalte Mariupols varaordfører at mellom 350.000 og 400.000 personer fortsatt er tilbake i byen.

Sergej Orlov fortalte om omfattende flybombing og sa de russiske invasjonsstyrkene ødelegger den beleirede byen.

Flere tidligere forsøk på å evakuere sivile fra Mariupol har i stor grad mislyktes, og blant annet Røde Kors har advart om at situasjonen i byen er ekstrem. Byen mangler mat, strøm, vann og varme. Mandag meldte ukrainske myndigheter at minst 2.500 personer har dødd under beleiringen.

Det har heller ikke lyktes ukrainske myndigheter å nå fram til byen med hjelpekolonner, da de hevder disse blir blokkert av russiske styrker. Ifølge Sky News er en hjelpekolonne blokkert i nabobyen Berdjansk.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer