Rumensk avis: – Norge er redd for barn

«Norge er redd for barn», skriver avisen Gazeta Sporturilor med en latter-emoji og rapporterer at Norge vil vurdere å gå av banen ved tribunerasisme fra barna.

Landslagssjef Lars Lagerbäck møter motbør i Romania for sine uttalelser før EM-kvalifiseringskampen i Bucuresti. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Landslagssjef Lars Lagerbäck møter motbør i Romania for sine uttalelser før EM-kvalifiseringskampen i Bucuresti. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Det er skjerpede fronter før EM-kvalifiseringskampen i Bucuresti tirsdag kveld, der 30.000 rumenske barn vil utgjøre storparten av publikum.

Romania ble egentlig dømt av UEFA til å spille kampen uten tilskuere, som følge av flere tilfeller av tribunerasisme i landskamper. Hjemmelaget utnytter imidlertid et punkt i UEFA-reglementet som åpner for å fylle tribunene med barn i stedet.

Norge har fått en beklagelse fra UEFA fordi forbundet ikke informerte om dette. De norske fikk først søndag bekreftet at det ikke blir tomme tribuner likevel.

Lars Lagerbäck sa mandag at han er overrasket over regelen som åpner for at det likevel blir velfylte tribuner og synes den er merkelig. Han varslet sterke norske reaksjoner på eventuelle rasistiske tilrop fra tribunen under kampen. Antydningen er tatt ille opp i rumenske medier, deriblant Gazeta Sporturilor.

Flere mener at antydningen om rasisme fra barna er «merkelig».

– 100 prosent, svarte Romanias landslagssjef Cosmin Contra kort da han spurte hvor sikker han er på at barna oppfører seg ordentlig.

Da norske journalister ankom stadion i Bucuresti, var det lange køer av barn med voksne ledsagere utenfor Arena Nationala. I oppkjøringen til kampen viste rumensk TV bilder av svært unge barn på tribunen, med både norske og rumenske flagg i hendene.

Mandag ble EM-kvalifiseringskampen mellom Bulgaria og England stoppet to ganger på grunn av tribunerasisme. Stoppes en kamp tre ganger, avbrytes den for godt.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer