Rullestolbrukere kan få sette opp farten, om Regjeringen får det som de vil. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Rullestolbrukere kan få sette opp farten, om Regjeringen får det som de vil. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

Rullestolbrukere kan få sette opp farten

Regjeringen foreslår å gi rullestolbrukere lov til å øke farten fra 10 til 15 kilometer i timen.

Publisert

Samferdselsminister Jon Georg Dale (Frp) opplyser om at departementet jobber med et forslag om å endre fartsgrensen for rullestoler og vil sende det på høring.

– Vi vil prioritere arbeidet høyt slik at vi kan få til en avklaring så snart som mulig, skriver han i et svar til sin partifelle på Stortinget, Åshild Bruun-Gundersen.

Frps helsepolitiske talskvinne viste til 15-åringen Andreas, som ifølge NRK ikke klarte å holde følge med vennene når de syklet. Hun vil ha samme fartsgrense som i Danmark og Sverige, som er 15 kilometer i timen.

– Spørsmålsstiller er usikker på hvilken statsråd det er naturlig å stille denne henvendelsen til. Undertegnede har merket seg samferdselsministerens engasjement for fart, og velger derfor å rett henvendelsen dit, skriver Bruun-Gundersen i sitt spørsmål.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.