Røyken fra brennende tråler truer pasienter på sykehus

Røyken fra den kraftige brannen i tråleren i Tromsøs havn truer pasientene på Universitetssykehuset i Nord-Norge. Derfor kan heller ikke brannen slokkes raskt.

Det brenner fremdeles kraftig på den russiske tråleren, i natt, ved kai i Breivika Havn i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Det brenner fremdeles kraftig på den russiske tråleren, i natt, ved kai i Breivika Havn i Tromsø. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Nesten 19 timer etter brannen om bord i den russiske tråleren Bukhta Naezdnik brøt ut, arbeidet nødetatene i Tromsø fremdeles med å holde kontroll på åpne flammer.

– Vi kan ikke bruke så offensive slokkemetoder som vi ellers kunne ha gjort av hensyn til nærheten til sykehuset. Når vi pøser vann rett på brannen, drives røyken opp mot sykehuset, og det kommer inn i ventilasjonsanlegget der med de følgene det kan risikere å gi, sier operasjonsleder Beate Helberg i Troms politidistrikt til NTB ved 5.30-tiden.

Politimesteren i Troms politidistrikt beordret klokka 23 onsdag kveld at alle beboere innenfor en radius på 300 meter fra den brennende tråleren skulle evakueres. Tråleren ligger til kai i Breivika havn i Tromsø.

Problemer med å få kontroll over flammene og frykten for at varmen skal få en stor ammoniakktank til å eksplodere var bakgrunnen for å beordre evakuering. Videre gjennom natten har slokkearbeidet pågått, men kraftig røykutvikling hemmer arbeidet. Eksplosjonsfaren torsdag morgen beskrives som mindre farlig.

– Slik slokkearbeidet må gjøres nå, vil denne brannen pågå lenge, minst ut dagen, sier operasjonslederen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer