Roxette-Marie begraves i stillhet

Den svenske Roxette-sangerinnen, Marie Fredriksson, som gikk bort mandag, skal begraves i stillhet i en privat seremoni.

Marie Fredriksson i Roxette på scenen under musikkfestivalen Peace and Love i Borlänge. Foto: Erik Mårtensson / NTB scanpix
Marie Fredriksson i Roxette på scenen under musikkfestivalen Peace and Love i Borlänge. Foto: Erik Mårtensson / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Begravelsen vil bli holdt i taushet og kun for den nærmeste krets, sier Fredrikssons manager, Marie Dimberg, i en pressemelding.

Fans som ønsker å gi sine kondolanser kan på oppfordring fra de pårørende, skrive i en minnebok. Den står foran musikkstudioet Baggpipe i Stockholm, hvor Roxette har spilt inn flere slagere.

I stedet for å legge blomster foran studioet, ønsker familien at Fredrikssons fans donerer penger til kreftfondet i Sverige, uttaler de i et innlegg på Facebook.

Popstjernen døde mandag morgen etter lengre tids sykdom. Hun etterlater seg ektemann og to barn.

Sammen med Per Gessle slo hun igjennom med popduoen Roxette på 1980-tallet med låter som «The Look», «It Must Have Been Love» og «Joyride». Gruppen solgte 80 millioner album og nådde fire ganger 1. plass på Billboards Hot 100-liste.

Fredriksson ble rammet av hjernesvulst i 2002, men frisknet til og turnerte på nytt med Roxette i årene 2010–2016.

(©NTB)

Mer om

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer