Roxette-Marie begraves i stillhet

Den svenske Roxette-sangerinnen, Marie Fredriksson, som gikk bort mandag, skal begraves i stillhet i en privat seremoni.

Marie Fredriksson i Roxette på scenen under musikkfestivalen Peace and Love i Borlänge. Foto: Erik Mårtensson / NTB scanpix
Marie Fredriksson i Roxette på scenen under musikkfestivalen Peace and Love i Borlänge. Foto: Erik Mårtensson / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Begravelsen vil bli holdt i taushet og kun for den nærmeste krets, sier Fredrikssons manager, Marie Dimberg, i en pressemelding.

Fans som ønsker å gi sine kondolanser kan på oppfordring fra de pårørende, skrive i en minnebok. Den står foran musikkstudioet Baggpipe i Stockholm, hvor Roxette har spilt inn flere slagere.

I stedet for å legge blomster foran studioet, ønsker familien at Fredrikssons fans donerer penger til kreftfondet i Sverige, uttaler de i et innlegg på Facebook.

Popstjernen døde mandag morgen etter lengre tids sykdom. Hun etterlater seg ektemann og to barn.

Sammen med Per Gessle slo hun igjennom med popduoen Roxette på 1980-tallet med låter som «The Look», «It Must Have Been Love» og «Joyride». Gruppen solgte 80 millioner album og nådde fire ganger 1. plass på Billboards Hot 100-liste.

Fredriksson ble rammet av hjernesvulst i 2002, men frisknet til og turnerte på nytt med Roxette i årene 2010–2016.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer