Rosenborg reddet avansementet til 4. runden mot Ull/Kisa. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Rosenborg reddet avansementet til 4. runden mot Ull/Kisa. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Slik spilles 4. runde i cupen

Rosenborg mot Aalesund i cupen

Regjerende cupmester Rosenborg vaklet videre til 4. runde i fotball-NM onsdag. Der venter Aalesund på Lerkendal.

Publisert

Det ble klart da kampene i 4. runde ble trukket onsdag kveld.

Noen timer tidligere var mannskapet til Eirik Horneland i trøbbel mot 1. divisjonslaget Ull/Kisa på Jessheim, men berget til slutt avansementet etter ekstraomganger. Samuel Adegbenro ble matchvinner i 2-1-seieren.

Dermed kan RBK fortsatt gjøre seg håp om å kopiere forrige sesongs cuptriumf. Neste hinder blir altså et Aalesund-lag som slo eliteserieleder Molde 4-0 på imponerende vis i sin 3. rundekamp onsdag. Mannskapet til Lars Bohinen topper 1. divisjon.

2. divisjonsklubbene Bærum og Fram Larvik seiler opp som årets store cupaskeladder. Onsdag ble plassen i 4. runde sikret etter sterke seirer over henholdsvis Vålerenga og Strømsgodset.

I neste runde møtes lagene. Fram Larvik får hjemmebane i askeladd-duellen.

Ranheim, som slo Skeid 3-0 onsdag, møter Brann i neste runde. Bergenserne slo Sogndal 2-1 onsdag.

Kristiansund tar på sin side imot Odd i 4. runde.

To 3. rundekamper spilles først torsdag. Vinneren av oppgjøret mellom Alta og Stabæk møter Viking i 4. runde, mens den som går seirende ut av Kongsvinger og Tromsø skal opp mot Mjøndalen på hjemmebane.

Strømmen, som har sendt Bodø/Glimt og lokalrival Lillestrøm ut av cupen i de to foregående rundene, fikk Haugesund borte i 5. runde.

Tromsdalen sjokkerte de fleste ved å sende Sarpsborg ut av cupen onsdag. I neste runde blir KFUM Oslo motstander på bortebane.

Kampene spilles i neste uke.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.