Rørt Pappa Gjert om Filip Ingebrigtsen: – Han har vært i et dypt mørke

Filip Ingebrigtsen løp inn til femteplass på 3000 meter i årsdebuten. Pappa Gjert har vært usikker på om sønnen noen gang kom tilbake på friidrettsbanen.

Filip Ingebrigtsen i aksjon på 3000 meter under Bislett Games. Foto: Annika Byrde / NTB.
Filip Ingebrigtsen i aksjon på 3000 meter under Bislett Games. Foto: Annika Byrde / NTB. Vis mer
Publisert

Mellomstebror Ingebrigtsen ble klokket inn til personlig rekord på 7.34,00 på Bislett. Yomif Kejelcha vant på årsbeste i verden 7.26,26.

Bakteppet for løpet for Filip Ingebrigtsen er en tung periode der kroppen ikke har lystret. Den har vart siden i januar.

– Det har vært en veldig tøff periode som har preget både ham og teamet, sier pappa og trener Gjert Ingebrigtsen til NTB.

Han kaller situasjonen sønnen har befunnet seg i som «et dypt mørke».

– Etter den evige kampen i mørket, er det godt å se at han kommer ut av denne kvelden og er et lysglimt. Jeg tror det lyset skal være på en stund, sier pappa Gjert.

Tilfeldigheter

– Har du vært sikker på om han noen gang kom til å starte igjen?

– Nei. OL var i det blå for inntil en måned siden, sier friidrettspappaen bestemt.

På spørsmål om hva som er årsaken til at det nå har løsnet, lyder svaret:

– Det er tilfeldigheter at han gikk inn i det mørket, og det er tilfeldigheter at han kom ut igjen.

Filip legger selv ikke skjul på at det har vært tøft.

– Dette er en gang jobben min, og det er å trene to ganger om dagen. Når du skal snøre på deg skoene og det hver gang er en kamp, og du får det i trynet uke etter uke, er det beinhardt, sier han.

– Jeg tvilte absolutt på OL. Får du ikke trent, har du ikke noe i OL å gjøre.

Suveren

Neste store oppgave for Filip kan bli Diamond League-stevnet i Monaco 9. juli. Der skal han etter planen løpe 1500 meter. Lillebror Jakob, som måtte stå over Bislett Games som følge av en ubeleilig halsbetennelse, er også påmeldt der.

Yomif Kejelcha var det ingenting å gjøre med under 3000-meteren på Bislett. Etiopierens tid er både personlig rekord. stevnerekord, Diamond League-rekord og årsbeste i verden.

Jacob Krop på 2.-plass ble slått med nesten fire sekunder, mens hans kenyanske landsmann Nicholas Kipkorir Kimeli ble nummer tre. Birhanu Balew fra Bahrain var den fjerde som slo Filip Ingebrigtsen.

Den andre norske deltakeren Zerei Kbrom ble nummer 12 på 7.47,16.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer