Ropstad lover kamp for abortloven

KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad vil helst snakke om eldre- og familiepolitikk. Men når abortloven kommer på bordet, lover han kamp.

KrF-leder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad har troen på at partiet skal klare å komme seg over sperregrensen i valget til høsten. Foto: Torstein Bøe / NTB
KrF-leder og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad har troen på at partiet skal klare å komme seg over sperregrensen i valget til høsten. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

– Det er klart at vi kommer til å mobilisere. Jeg ser at det er veldig mange som lar seg engasjere fordi de er veldig uenige i vedtakene til SV og Arbeiderpartiet, sier Ropstad til NTB.

Han snakker om Arbeiderpartiets ønske om selvbestemt abort til uke 18, og SV og Rødts ønske om uke 22 – og legger ikke skjul på at han tror saken kan hjelpe KrF på målingene.

– Det er veldig mange som har fått øynene opp for at dette er å gå for langt. Det er veldig radikalt. Jeg tror at det er mange som ser at det er behov for et parti som løfter menneskeverdsspørsmål.

Eldre og familie

KrF har ligget under sperregrensen på snittmålingene helt siden det dramatiske retningsvalget høsten 2018, som endte med at de gikk inn i Erna Solbergs regjering.

Denne uken samler partiet seg til landsmøte for å legge planen som skal ta dem over sperregrensen i høstens stortingsvalg.

– Jeg er veldig optimist, sier Ropstad.

Han peker ut to hovedsatsinger, som begge er velkjente KrF-hjertesaker: eldrepolitikk og familiepolitikk.

Skroter tredelingen

Ropstads løfte til familiene er å fortsette styrkingen av barnetrygden. Den har allerede økt med 8.200 kroner i året for barn i alderen 0–6 år med KrF i regjering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer