Ropstad: – Er du usikker på om du bør teste deg, så gå og test deg

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) ber alle som har milde symptomer om å teste seg.

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen søndag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB
Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen søndag kveld. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

– Du kan utgjøre en forskjell. Vi er helt avhengig av at hver enkelt følger alle rådene og reglene, for det er bare slik vi kan få kontroll på smitten, sa Ropstad på regjeringens pressekonferanse søndag kveld.

Han la vekt på viktigheten av å teste seg, selv om de bare har milde symptomer.

– Flere kommuner melder nå at folk har symptomer i flere dager før de tester seg. Mange tenker at det bare er en helt vanlig forkjølelse.

– Det er slik at koronaviruset ser svært forskjellig ut hos ulike mennesker. Det er derfor veldig viktig at du tester deg, selv om du bare har veldig milde symptomer. Ellers risikerer du å spre smitten videre til folk som kan bli svært syke, sa Ropstad.

Han sa at den korte beskjeden er enkel:

– Er du usikker på om du bør teste deg, så gå og test deg.

Han oppfordret også folk om å bruke den oppdaterte versjonen av smittesportingsappen Smittestopp.

– Det kan spare enormt viktig tid for helsepersonell som er presset den kommende tiden, sa Ropstad.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer