Ronaldo forbi Messi på rikingliste

Cristiano Ronaldo topper Forbes' ranking over verdens best betalte fotballspillere. Han jekket stjernerivalen Lionel Messi ned fra førsteplassen.

Cristiano Ronaldo topper Forbes' liste over verdens best betalte fotballspillere. Foto: Rui Vieira / AP / NTB
Cristiano Ronaldo topper Forbes' liste over verdens best betalte fotballspillere. Foto: Rui Vieira / AP / NTB Vis mer
Publisert

Det amerikanske finansmagasinet Forbes lager hvert år en topp-ti-liste over fotballens mest gasjerte spillere. Superovergangene til Ronaldo og Messi gir endringer i toppen.

Ifølge Forbes tjener Ronaldo 125 millioner dollar (1,08 milliarder kroner) i året etter skiftet fra Juventus til Manchester United. Han inntar tetposisjonen selv om han gikk med på et markant lønnskutt før England-comebacket. 44 prosent av summen utgjør andre inntekter enn spillerlønn.

Messi er oppført med høyere lønn, men har mindre sponsorutbetalinger enn Ronaldo. Totalt mener Forbes at han nå har en årsinntekt på 110 millioner dollar (953 millioner kroner).

Argentineren ville fortsatt toppet rangeringen om han kunne spilt videre i Barcelona og håvet inn like mye som før. Den spanske storklubben greide ikke lenger å holde på Messi av økonomiske årsaker. I august ble han Paris Saint-Germain-spiller for de neste to sesongene.

Neymar er verdens tredje best betalte fotballspiller. Den brasilianske PSG-stjernen er listet til å tjene 95 millioner dollar i året. Det tilsvarer 823 millioner kroner.

Dette er resten av topp ti (i norske kroner):

4) Kylian Mbappé, Paris Saint-Germain (373 millioner)

5) Mohamed Salah, Liverpool (355 millioner)

6) Robert Lewandowski, Bayern München (303 millioner)

7) Andrés Iniesta, Vissel Kobe (303 millioner)

8) Paul Pogba, Manchester United (295 millioner)

9) Gareth Bale, Real Madrid (277 millioner)

10) Eden Hazard, Real Madrid (251 millioner).

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer