Romania: Tiltalt for menneskehandel og voldtekt

Påtalemyndigheten i Romania har tiltalt den 36 år gamle britisk-amerikanske influenseren Andrew Tate for menneskesmugling og voldtekt.

Reuters: Andrew Tate blir tiltalt i Romania for menneskehandel og organisert kriminalitet. Foto: Vadim Ghirda / AP
Reuters: Andrew Tate blir tiltalt i Romania for menneskehandel og organisert kriminalitet. Foto: Vadim Ghirda / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tate og broren Tristan (34) er også tiltalt for å ha dannet et kriminelt forbund i den hensikt å utnytte kvinner seksuelt. De to sitter nå i husarrest i Romania, sammen med to rumenske kvinner som er siktet i den samme saken. De fire avviser anklagene.

Etterforskningen av de to brødrene ble innledet i april i fjor, og 29. desember ble de pågrepet og varetektsfengslet. 31. mars ble de overført til husarrest.

Andrew Tate, som er en selverklært kvinnehater, har over 5 millioner følger på Twitter. Unge menn utgjør en stor del av tilhengerskaren til den tidligere profesjonelle kickbokseren.

Tate hevder at påtalemyndigheten i Romania ikke har noen beviser mot ham, og at saken er en politisk konspirasjon som har til hensikt å kneble ham. Han har bodd i Romania siden 2017.

Rumensk politi opplyser å ha identifisert sju ofre i overgrepssaken.

Ofrene skal ha blitt lokket inn i det de trodde skulle være reelle kjæresteforhold med samboerskap eller ekteskap som mål. Senere ble de plassert i boliger der de ble utsatt for fysisk vold og psykisk utpressing, ifølge tiltalen.

Ifølge påtalemyndigheten ble kvinnene også tvunget til å utføre seksuelle handlinger foran kamera.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer