Roma-supporter bortvist fra Aspmyra for rasistiske tilrop

En Roma-tilhenger er bortvist fra kampen på Aspmyra mellom Bodø/Glimt og Roma for rasistiske tilrop.

Det er fullsatt på Aspmyra torsdag kveld. Her jubler Bodø/Glimts hjemmefans etter tredje scoring under Europa conference league kampen mot Roma. Foto: Mats Torbergsen / NTB.
Det er fullsatt på Aspmyra torsdag kveld. Her jubler Bodø/Glimts hjemmefans etter tredje scoring under Europa conference league kampen mot Roma. Foto: Mats Torbergsen / NTB. Vis mer
Publisert

Det melder politiet i Nordland på Twitter.

– Italiensk supporter bortvist fra kampen/stadion etter å ha ropt rasistiske ord og uttrykk, skriver politiet.

Operasjonsleder Kai Eriksen i Nordland politidistrikt sier til NTB at de ikke har eksakt ordlyd på det han sa, men sier at han lagde lyder fra tribunen som tilhører dyreriket.

– Han tildro seg vår oppmerksomhet med de lydene vi hørte, samt det vi mener kan være rasistiske ord. Da reagerte vi med å bortvise en mann som satt på borteseksjonen, sier Eriksen.

Operasjonslederen sier patruljene nå vurderer om det skal opprettes straffesak mot mannen. Bortvisningen gikk ifølge operasjonslederen rolig for seg.

Det er stappfullt på Aspmyra, men ifølge Eriksen har det så langt ikke vært noen andre hendelser i forbindelse med kampen.

– Det virker som om politi og arrangører har bra kontroll. Så får vi håpe det fortsetter også etter kampen, sier operasjonslederen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer