Roligere vær til uken

Etter en helg med vind og uvær flere steder i landet, blir det roligere vær til uken. Til helgen kan det komme litt snø i lavlandet.

Uværet fra helgen blir ikke med inn i neste uke, men lavtrykk vil prege de første dagene av uken. Foto: Erik Johansen / NTB
Uværet fra helgen blir ikke med inn i neste uke, men lavtrykk vil prege de første dagene av uken. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Mye vind og uvær preget helgen i store deler av landet, men ruskeværet er ventet å avta mandag.

– Det ser ut til at det blir lavtrykksaktivitet også de første dagene som kommer, men det ser ikke ut til at det skal bli kraftige lavtrykk som vil gi mye vind og nedbør, sier vakthavende meteorolog Per Egil Haga.

Det er de sørlige delene av landet som først og fremst vil merke lavtrykkene.

– Den nedbøren som kommer blir stort sett regn i lavlandet og snø i indre og høyere strøk. Så det er ikke noe vintervær på gang i lavlandet.

Håp om snødryss til advent

Når vi passerer midten av uken, er det derimot meldt en høytrykksrygg over hele Skandinavia. Det gir stort sett rolige vindforhold og lite nedbør.

– Det som er litt usikkert for helgeværet, særlig østafjells, er om høytrykket vil svekkes og om det vil komme lavtrykk fra vest. Da kan det bli litt snøfall ganske langt ned, kanskje helt ned i fjæresteinen, sier meteorologen.

For dem som ønsker seg en hvit første søndag i advent, er det altså en liten mulighet for et snødryss den dagen.

Rolig i nord

Det ser ut til å bli rolige vindforhold og lite nedbør i den nordlige delen av landet. Siste del av uken og til helgen vil trolig høyrykket også merkes her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer