Rødt vil øke skattene med nesten 27 milliarder kroner

Rødt ønsker å øke skattene med 26,8 milliarder kroner i sitt alternative budsjett. I forslaget skal åtte av ti nordmenn betale mindre skatt.

Rødt-leder Marie Sneve Martinussen sier partiet ønsker å øke skattene med 26,8 milliarder kroner i sitt alternative budsjett. Foto: Emilie Holtet / NTB
Rødt-leder Marie Sneve Martinussen sier partiet ønsker å øke skattene med 26,8 milliarder kroner i sitt alternative budsjett. Foto: Emilie Holtet / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I Rødts forslag vil de med under 800.000 kroner i inntekt få en total skattelette på 12 milliarder, mens de rikeste må belage seg på en samlet skatteøkning på 30 milliarder, skriver Klassekampen.

– Vi foreslår å kutte skattene for 80 prosent av nordmenn med til sammen 12 milliarder. Det er sånn sett tydelig, mener jeg, at folk skal sitte igjen med mer av pengene de får i lønn, sier Rødt-leder Marie Sneve Martinussen.

Med mer utbytteskatt og mer formuesskatt blir den samlede skatteøkningen på 26,8 milliarder.

Martinussen sier de ønsker å lansere en forskjellskrisepakke, som øker inntektene, kutter i regningsbunken og som tar tilbake kontrollen over prisene.

– Vi har lett med lys og lykter etter regninger som staten bestemmer over og hvordan vi kan kutte i dem. Å kutte moms for eksempel. Vi bruker også over tre milliarder på å starte en tannhelsereform, sier Martinussen.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer