Rødt vil ikke være med ikke med på Ukraina-forliket

Rødt vil ikke være med på Ukraina-forliket i Stortinget. Regjeringen har foreslått at landet skal få totalt 75 milliarder kroner, 15 milliarder kroner årlig i fem år.

Leder i Rødt, Bjørnar Moxnes. Foto: Annika Byrde / NTB
Leder i Rødt, Bjørnar Moxnes. Foto: Annika Byrde / NTB Vis mer
Publisert

De 15 milliardene som gis i 2023, vil fordeles 50 prosent til militær hjelp og 50 prosent til sivil, humanitær hjelp.

Det er bred enighet med flertallet på Stortinget om pakken, men Rødt varsler at de ikke vil si ja til pakken som legges fram i Stortinget klokken 9 torsdag formiddag.

– Vi vil stemme i tråd med det som per i dag er vedtatt politikk i Rødt om ikke å stille oss bak militær støtte utover militært B-materiell. Fram mot landsmøtet går det en debatt i Rødt om hvordan vi skal stille oss til våpendonasjoner fra norsk side, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes i en epost til NTB.

I tillegg vil regjeringen gi 5 milliarder kroner til land i sør som er rammet av ringvirkninger fra Ukraina-krigen. Her skal halvparten gå til humanitær støtte, mens den andre halvparten går til matvarestøtte for land som opplever sult. Dette har Frp tidligere signalisert at de ikke ønsker å støtte.

(NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer