Rødt og Sp vil åpne kontrollsak om karanteneunntak for utenlandske arbeidere

Stortingets kontrollkomité bør opprette kontrollsak om endringene i koronaforskriften i sommer og den påfølgende importsmitten, mener Rødt og Senterpartiet.

Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener at kontroll- og konstitusjonskomiteen må se nærmere på regjeringens karanteneunntak for utenlandske arbeidere. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB
Trygve Slagsvold Vedum (Sp) mener at kontroll- og konstitusjonskomiteen må se nærmere på regjeringens karanteneunntak for utenlandske arbeidere. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Publisert

Anmodningen fra partiet kommer etter at Aftenposten de siste dagene har skrevet om dialogen mellom Helse- og omsorgsdepartementet og Norsk Industri før regjeringen i juni ga utenlandske arbeidstakere fritak fra ti dagers karantene.

Også Senterpartiet mener at komiteen må se nærmere på hva som skjedde i forkant av regjeringens karanteneunntak for utenlandske arbeidere, ifølge NRK.

Rødt mener at regjeringen satte bedriftseiernes inntjening foran smittevern, liv og helse da de åpnet grensene for import av arbeidskraft fra land med mye smitte.

– Nå må vi snu hver stein og få alle fakta på bordet, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til NTB.

Rødt mener at kontroll- og konstitusjonskomiteen må oversende spørsmål til helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) om blant annet hva som har vært av kontakt mellom departementet og Norsk Industri eller NHO om denne forskriften går utover det som er gjengitt i Aftenposten, og om å få utlevert all korrespondanse i forbindelse med saken.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer