Det er 16. gang beboerne under Veslemannen blir evakuert. Dette bildet er tatt i juli i år. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Det er 16. gang beboerne under Veslemannen blir evakuert. Dette bildet er tatt i juli i år. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Rødt farenivå for Veslemannen - beboere evakueres

Farenivået for det ustabile fjellpartiet Veslemannen i Romsdalen er hevet til rødt, og dermed blir beboerne i området evakuert for 16. gang.

Publisert

Det er økende hastigheter og varsel om mer regn som gjør at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) fredag ettermiddag har hevet nivået til rødt – som er det høyeste. Farenivået ble hevet til oransje onsdag.

– Det har ikke kommet store mengder nedbør hittil, men bevegelsene er likevel store. Nå øker bevegelsene både i midtre og nedre deler, opplyser NVE.

Hastighetene har nå økt til rundt 14 centimeter i døgnet i øvre del av fjellpartiet, 18 centimeter i døgnet i midtre del og 8 cm i døgnet i nedre del. Det er varslet mer nedbør natt til lørdag og utover dagen.

Politimesteren har besluttet evakuering, samt ferdsel og oppholdsforbud i området med virkning fra klokka 18.00, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.