Rødt farenivå for Veslemannen - beboere evakueres

Farenivået for det ustabile fjellpartiet Veslemannen i Romsdalen er hevet til rødt, og dermed blir beboerne i området evakuert for 16. gang.

Det er 16. gang beboerne under Veslemannen blir evakuert. Dette bildet er tatt i juli i år. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Det er 16. gang beboerne under Veslemannen blir evakuert. Dette bildet er tatt i juli i år. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Det er økende hastigheter og varsel om mer regn som gjør at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) fredag ettermiddag har hevet nivået til rødt – som er det høyeste. Farenivået ble hevet til oransje onsdag.

– Det har ikke kommet store mengder nedbør hittil, men bevegelsene er likevel store. Nå øker bevegelsene både i midtre og nedre deler, opplyser NVE.

Hastighetene har nå økt til rundt 14 centimeter i døgnet i øvre del av fjellpartiet, 18 centimeter i døgnet i midtre del og 8 cm i døgnet i nedre del. Det er varslet mer nedbør natt til lørdag og utover dagen.

Politimesteren har besluttet evakuering, samt ferdsel og oppholdsforbud i området med virkning fra klokka 18.00, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt.