Sergio Ramos

Røde-Ramos neste for Norge: Full fart mot 250 gule kort

Joshua King får Spanias jernmann Sergio Ramos (32) på seg i Valencia lørdag. Han har 247 gule kort og er utvist 25 ganger hittil i karrieren.

Lionel Messi (til venstre) i et hett øyeblikk mot Sergio Ramos. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB scanpix
Lionel Messi (til venstre) i et hett øyeblikk mot Sergio Ramos. Foto: Manu Fernandez, AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det smeller ofte med ham på banen. Norges landslagssjef Lars Lagerbäck skjulte ikke helt sin beundring for Ramos da han møtte mediene mandag kveld.

Sergio Ramos

Dette er disiplinærstatistikken til Sergio Ramos (Real Madrid og Spania), gule kort, gult/rødt og direkte rødt:

* La Liga: * 161 gule-14-6

* Spansk cup: * 18-2-0

* Internasjonal cup: * 46-1-2

* Landslag: * 22-0-0

* Spania møter Norge i EM-kvalkamp lørdag.

– En slik som Ramos kan du jo alltid løfte fram. Han er både en ledertype, pådriver og veldig tøff og innimellom ekkel midtstopper. Slik spillere stikker seg jo litt ut, svarte Lagerbäck på spørsmål om det var noen spesielle spanske spillere han fryktet litt ekstra.

Lørdag leder Ramos den spanske forsvarsrekka i EM-kvalåpningen mot Norge på Mestalla. Han gjør det med vissheten om at han kanskje har vært verdens beste forsvarer i flere sesonger.

Dårlig likt

Midtstopperen har de siste årene vært en gjenganger på diverse hatlister som omhandler fotballspillere.

Rett etter situasjonen med Mohamed Salah (pådro seg skade og måtte byttes ut) i Champions League-finalen i fjor, kokte det over på internett.

Ramos innehar rekorden (25) i røde kort i spansk toppfotball og nærmer seg 250 gule. Han har vært hardt kritisert for skuespill ute på banen.

- Innimellom en ekkel midtstopper, mener Lars Lagerbäck om Sergio Ramos. Foto: Ruben Albarran /REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix
- Innimellom en ekkel midtstopper, mener Lars Lagerbäck om Sergio Ramos. Foto: Ruben Albarran /REX/SHUTTERSTOCK/NTB Scanpix Vis mer

Forsvareren bruker alle triks i boka for å vinne kamper. Og ikke sjelden har han scoret avgjørende mål for Real Madrid. Klubben tok tre strake mesterligatitler med ham på laget.

Perfekt

Norge har ikke møtt Spania siden omspillskampene for EM-plass i 2003. Da endte det 1–2 borte og 0–3 hjemme for de norske gutta.

Lagerbäck vet hva som kreves om Norge skal få med seg mer enn et hederlig tap lørdag.

– Vi må gjøre en prikkfri kamp, spesielt defensivt, og selv da kan vi jo tape.

– Jeg har dessverre vanskelig for å tro at de (spanjolene) ville si, om de var ærlige, at de frykter noen av norske spillere. De kan nok ta ut fire spillere i hver posisjon, uten at det utgjør noen spesiell forskjell for laget, sa Lagerbäck.

(©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer