Røde Kors: «Svært alvorlig» situasjon etter kraftig jordskjelv i Kroatia

Sentral-Kroatia ble rammet av et jordskjelv målt til 6,3 på skalaen tirsdag. Bygninger har kollapset, og det er meldt om personskader.

Publisert
Sist oppdatert

Også mandag ble området rammet av et jordskjelv, som ble målt til 5,2. Det ble da ikke meldt om noen personskader. Tirsdagens skjelv er kraftigere.

– Sterkt jordskjelv igjen. Situasjonen i Petrinja er veldig alvorlig. Røde Kors' kriseteam er på banen, skriver lokale Røde Kors i en Twitter-melding.

Nyhetsbyrået AP skriver at det er meldt om personskader, og betydelige bygningsskader. I hovedstaden Zagreb brøt det ut panikk i gatene da skjelvet rammet, melder AFPs journalist på stedet.

Flere bygninger kollapset

Ifølge Det europeiske seismiske institutt er jordskjelvets episenter 46 kilometer sørøst for Zagreb. Det er meldt om bygninger som har kollapset og store materielle skader.

TV-bilder fra Petrinja viser en bygning som har kollapset over en bil, og brannmannskaper som jobber med å lete gjennom vrakrester. Det skal ha vært en person i bilen da bygningen kollapset over den.

En video delt av Røde Kors viser flere bygninger som har kollapset i Petrinja.

Parlamentet i Ljubljana ristet

Petrinja ligger drøyt 60 kilometer unna hovedstaden Zagreb. I den slovenske hovedstaden Ljubljana ristet parlamentsbygningen kraftig som følge av skjelvet, og politikerne måtte søke tilflukt, viser en video av TV-sendingene fra parlamentet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer