Røde Kors: - Det største humanitære tilbakeslag i Norge siden krigen

Et år med pandemi, nedstengning og smitteverntiltak har medført det største humanitære tilbakeslaget her i landet siden andre verdenskrig, mener Røde Kors.

Generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors er bekymret for de langsiktige konsekvensene av koronapandemien. Foto: Terje Pedersen / NTB
Generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors er bekymret for de langsiktige konsekvensene av koronapandemien. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Organisasjonen peker på at det er kommet mange enkeltstående rapporter, men at ingen foreløpig har vurdert de menneskelige konsekvensene samlet.

Røde Kors har nå sett på sekundæreffekter av pandemien, som nedstengninger og store endringer i samfunnet.

– Det er ingen tvil om at dette nå er en av de største humanitære utfordringene vi som samfunn har stått overfor i vår generasjon. Denne rapporten slår ettertrykkelig fast at pandemien har forsterket forskjeller og lagt grunnlaget for mer varige ulikheter og utenforskap i samfunnet vårt, sier generalsekretær Bernt Apeland.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer