Røde Halvmåne: Fire ambulansearbeidere drept i israelsk angrep i Gaza

Fire ansatte i Palestinas Røde Halvmåne er drept i et israelsk angrep mot en ambulanse i Deir al-Balah sentralt på Gazastripen, ifølge organisasjonen.

Palestinere ved en bygning ødelagt i et israelsk angrep i Deir al-Balah i slutten av desember. Foto: Adel Hana / AP / NTB
Palestinere ved en bygning ødelagt i et israelsk angrep i Deir al-Balah i slutten av desember. Foto: Adel Hana / AP / NTB Vis mer
Publisert

Hjelpeorganisasjonen sier i en uttalelse onsdag ettermiddag at angrepet skjedde i Salah al-Din-gaten ved innkjørselen til Deir al-Balah.

Tidligere denne uken ble det meldt om harde kamper mellom israelske styrker og palestinsk milits like ved sykehuset Al Aqsa, som ligger i Deir al-Balah. De fleste ansatte og rundt 600 pasienter er blitt fordrevet fra sykehuset, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Samtidig har Israel sluppet flygeblader i flyktningleiren Nuseirat, som ligger noen kilometer unna, med oppfordring om at innbyggerne der må forflytte seg til Deir al-Balah. Men Israel angrep onsdag også Deir al-Balah, og palestinsk Røde Halvmåne publiserte tidligere på dagen en video av ambulanser som hentet drepte og sårede, blant dem barn.