ROC antyder dopingkonspirasjon mot kunstløpsensasjonen Valijeva (15)

Russlands OL-komité (ROC) mener kunstløpkometen Kamila Valijeva skal få fortsette å trene og konkurrere og at laggullet ikke påvirkes av dopingsaken.

Kamila Valijeva på trening i OL-hallen torsdag, etter at nyheten om den positive prøven ble kjent. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB.
Kamila Valijeva på trening i OL-hallen torsdag, etter at nyheten om den positive prøven ble kjent. Foto: Jeff Roberson / AP / NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ROC-president Stanislav Pozdnjakov sier han har alvorlige betenkeligheter rundt den positive dopingprøven.

– Tidspunktet leder til alvorlige problemstillinger. Det virker som om noen tok vare på prøven fram til lagkonkurransen var avsluttet, sier han.

Valijeva har havnet midt i en dopingstorm på grunn av en positiv prøve avgitt 25. desember. Den ble kjent først denne uken. Internasjonale medier skriver at prøvesvaret kom først tirsdag.

Russlands antidopingbyrå har opphevet suspensjonen hennes, men avgjørelsen er blitt anket inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS).

ROC viser i en uttalelse til at Valijeva er blitt dopingtestet flere ganger både før og etter den positive prøven, uten at det er påvist noen forbudte stoffer.

Saken er tema for juridiske diskusjoner, og ROC opplyser at de har satt advokater på saken. Komiteen påpeker at Valijeva nå har lov til å trene og konkurrere, hvis ikke CAS slår fast noe annet før den individuelle konkurransen.

ROC mener også at den positive dopingprøven ikke automatisk fører til at gullet i lagkonkurransen skal ryke. Det er fordi prøven ikke ble avlagt under OL, mener ROC.

– ROC tar omfattende grep for å beskytte rettighetene til medlemmer av OL-laget og for å beholde OL-gull som er vunnet på ærlig vis, skriver ROC.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer