Riksvei 80 til Bodø blir tidligst åpnet torsdag ettermiddag

Et sørpeskred har stengt riksvei 80 mellom Fauske og Bodø. Veien åpnes ikke før tidligst torsdag ettermiddag. Også Nordlandsbanen er rammet.

Raset har rammet både riksvei 80 og Nordlandsbanen. Foto: Ida Bohlin / Statens vegvesen / NTB
Raset har rammet både riksvei 80 og Nordlandsbanen. Foto: Ida Bohlin / Statens vegvesen / NTB Vis mer
Publisert

På grunn av dårlig vær har det ikke vært mulig å fly over skredområdet med helikopter eller drone i dag, opplyser Statens vegvesen.

– Sikkerhet kommer først, både for Statens vegvesen og for de vi er avhengige av for å komme oss opp i lufta. Derfor har det ikke vært mulig for oss å gjøre vurderingene vi trenger før vi kan gå inn i området og starte arbeidet med å rydde veien, sier seksjonsleder Olav Korsaksel.

Skredet gikk ved 5.30-tiden natt til onsdag. Det er ikke aktuelt å sende mannskaper inn i området uten at området vurderes som trygt, opplyser Vegvesenet.

Sørpeskredet er antakelig det største noensinne mellom Bodø og Fauske. Det har heller ikke skjedd før at riksvei 80 har måttet stenge så lenge. Også Nordlandsbanen er sperret av skred.

Det er omkjøringsmulighet langs fylkesvei 812 via Rognan, Misvær og Saltstraumen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer