Danmark

Riksrettstiltalen mot danmarks tidligere innvandringsminister er klar

Danmarks tidligere innvandringsminister Inger Støjberg villedet Folketinget fire ganger, ifølge den endelige riksrettstiltalen mot henne.

Riksrettssaken mot tidligere innvandringsminister Inger Støjberg, som tilhører partiet Venstre, ventes å starte senere i år. Foto: Vidar Ruud / NTB
Riksrettssaken mot tidligere innvandringsminister Inger Støjberg, som tilhører partiet Venstre, ventes å starte senere i år. Foto: Vidar Ruud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et stort flertall i et underutvalg i Folketinget har nå stemt for tiltalen. Det opplyser folketingsmedlem og retsordfører Kristian Hegaard.

Bakgrunnen for riksrettssaken var at Støjberg i 2016 ga instruks om at asylsøkerpar ikke skulle få bo sammen hvis kvinnen var under 18 år. Instruksen viste seg å være ulovlig.

I det første utkastet til riksrettstiltale var det nevnt én anledning der Støjberg angivelig villedet Folketinget. Nå er fire tilfeller nevnt.

Riksrettssaken ventes å starte senere i år.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer