Riksmekleren: Reell fare for streik i varehandelen

Meklingen mellom Handel og Kontor og Virke pågår utover fredagskvelden. Ifølge Riksmekleren er det en reell fare for at 5.000 kan bli tatt ut i streik.

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland sier fredag kveld at det er reell fare for at tusenvis av butikkansatte lørdag kan gå ut i streik. Her er han fotografert i forbindelse med meklingen mellom Fellesforbundet og Parat og NHO-forbundet Norsk Industri. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Riksmekler Mats Wilhelm Ruland sier fredag kveld at det er reell fare for at tusenvis av butikkansatte lørdag kan gå ut i streik. Her er han fotografert i forbindelse med meklingen mellom Fellesforbundet og Parat og NHO-forbundet Norsk Industri. Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Riksmekler Mats Wilhelm Ruland sa til NRK ved 18-tiden fredag kveld at forhandlingene fortsatt pågår, og at det er en reell fare for streik.

– Dette er en vanskelig mekling i likhet med alle andre meklinger som har kommet inn i år. Det er mange bransjer som har økonomiske utfordringer og sliter. Samtidig er det noen bransjer som ikke i samme grad er berørt av de økonomiske utfordringene i Norge, sa Ruland til kanalen tidligere fredag.

Ved midnatt natt til lørdag utløper fristen for meklingen mellom arbeidstakernes organisasjon Handel og Kontor og arbeidsgiverne i Virke. Organiserte i arbeidstakerorganisasjonen Parat omfattes også av meklingen.

Kan sende 5.000 i streik

Drøyt 5.000 arbeidstakere kan bli tatt ut i streik i første omgang, blant dem ansatte i Biltema og Byggmakker, samt ansatte i en rekke dagligvarebutikker over hele landet, skriver Handel og Kontor i en pressemelding.

Parat opplyser til NTB at noen hundre av deres medlemmer kan bli tatt ut i streik.

Kjernen i uenigheten er sykelønnskrav, ifølge Handel og Kontors leder Christopher Beckham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer