Riksmekleren om SAS-streiken: – Ser helt låst ut

Riksmekleren har foreløpig ingen planer om å ta kontakt med partene i SAS-streiken, opplyser Riksmeklerens kontor.

Riksmeklerens kontor sier at det foreløpig ikke er noen planer om å ta kontakt med partene i SAS-streiken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Riksmeklerens kontor sier at det foreløpig ikke er noen planer om å ta kontakt med partene i SAS-streiken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det er ingen grunn til at det skal skje per nå, opplyser Riksmeklerens kontor til NTB.

– Generelt når det er streik er det kontakt mellom mekler og partene og det jobbes på bakrommet. Hvis partene i SAS nærmer seg en løsning kan det være de tar kontakt, men det ser helt låst ut nå, sier de videre.

De legger til at dersom det blir nye runder hos Riksmekleren blir det antakeligvis i Stockholm, men at det kan hende den norske Riksmekleren blir med.

Riksmekleren har til oppgave å mekle i interessetvister mellom partene i arbeidslivet, det vil si tvister om opprettelse eller revisjon av tariffavtaler.

Den norske Riksmekleren Mats Wilhelm Ruland var til stede under meklingen i Stockholm som ble brutt mandag. Da gikk 900 SAS-piloter ut i streik fordi partene er uenige om hvordan ansettelsesforholdene i SAS skal være.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer