Riksmekleren: Ikke nær løsning i SAS-streiken

Avstanden mellom SAS og pilotene er fortsatt betydelig, sa riksmekleren onsdag kveld. Partene møttes onsdag til ny mekling etter sjette dag med pilotstreik.

Passasjerer søker hjelp hos SAS service personale på Oslo lufthavn Gardermoen i forbindelse med SAS streiken mandag ettermiddag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Passasjerer søker hjelp hos SAS service personale på Oslo lufthavn Gardermoen i forbindelse med SAS streiken mandag ettermiddag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Publisert

– Det gjenstår mye, og vi er ikke nær en løsning. Det er bevegelse blant partene, men avstanden er fremdeles betydelig, sier Mats Wilhelm Ruland da han møter pressen klokka 19 onsdag, ifølge VG.

Konflikten om pilotenes arbeidstid, turnus og lønn har så langt rammet 326.917 passasjerer.

1.409 SAS-piloter har streiker siden fredag. De tre hovedkravene er forutsigbar arbeidstid, 13 prosent høyere lønn og gjeninnføring av avtaler om karriereutvikling og ansiennitet.

Tirsdag besluttet SAS å permittere rundt 1.000 ansatte som følge av streiken, fordi de ikke lenger klarer å sysselsette kabinpersonale. De kabinansatte svarte med å erklære sin støtte til de streikende pilotene.

(©NTB)

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer