Riksmekler Mats Ruland: Snarlig avklaring om barnehagemeklingen

Barnehagestreiken er inne i sin femte uke, og partene har sittet i mekling gjennom hele natten. Nå nærmer det seg en avklaring, opplyser riksmekleren.

11. november ble det holdt en markering utenfor Stortinget i forbindelse med barnehagestreiken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
11. november ble det holdt en markering utenfor Stortinget i forbindelse med barnehagestreiken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det blir en snarlig avklaring nå, sier riksmekler Mats Wilhelm Ruland til NTB.

3.600 organiserte i Fagforbundet, Delta og Utdanningsforbundet er i streik.

Mandag møttes partene i barnehagestreiken til frivillig mekling hos Riksmekleren. Men allerede dagen etter ble forhandlingene brutt. Dermed ble partene pålagt å møte hos Riksmekleren på ny.

Striden dreier seg i hovedsak om pensjon. De streikende krever at alle som er født etter 1968, skal meldes inn i den såkalte Fellesordningen for avtalefestet pensjon (AF) til LO/NHO, som erstatter den gamle AFP-ordningen fra neste år.

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener kravet vil medføre bedre pensjonsordninger for ansatte i private barnehager enn i kommunale barnehager. Utdanningsforbundet mener på sin side at ansatte i private barnehager vil tape titusener i pensjon sammenlignet med offentlig ansatte.

Streiken startet 17. oktober. Det er over 20 år siden sist det var streik i private barnehager.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer