Riksmekler Mats Ruland: Snarlig avklaring om barnehagemeklingen

Barnehagestreiken er inne i sin femte uke, og partene har sittet i mekling gjennom hele natten. Nå nærmer det seg en avklaring, opplyser riksmekleren.

11. november ble det holdt en markering utenfor Stortinget i forbindelse med barnehagestreiken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
11. november ble det holdt en markering utenfor Stortinget i forbindelse med barnehagestreiken. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Det blir en snarlig avklaring nå, sier riksmekler Mats Wilhelm Ruland til NTB.

3.600 organiserte i Fagforbundet, Delta og Utdanningsforbundet er i streik.

Mandag møttes partene i barnehagestreiken til frivillig mekling hos Riksmekleren. Men allerede dagen etter ble forhandlingene brutt. Dermed ble partene pålagt å møte hos Riksmekleren på ny.

Striden dreier seg i hovedsak om pensjon. De streikende krever at alle som er født etter 1968, skal meldes inn i den såkalte Fellesordningen for avtalefestet pensjon (AF) til LO/NHO, som erstatter den gamle AFP-ordningen fra neste år.

Private Barnehagers Landsforbund (PBL) mener kravet vil medføre bedre pensjonsordninger for ansatte i private barnehager enn i kommunale barnehager. Utdanningsforbundet mener på sin side at ansatte i private barnehager vil tape titusener i pensjon sammenlignet med offentlig ansatte.

Streiken startet 17. oktober. Det er over 20 år siden sist det var streik i private barnehager.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer