Riiber klarert for OL: – Føler selv han har det på plass

Foto: Torstein Bøe / NTB
Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Publisert

Kombinertesset Jarl Magnus Riiber (24) blir å se i tirsdagens OL-renn i stor bakke. Det blir hans første konkurranse i Beijing-lekene etter coronasykdommen.

Han erstatter Espen Bjørnstad på det norske laget, bekrefter sportssjef Ivar Stuan.

– Han er klar og påmeldt for i morgen, sa han i et møte med pressen på hoppstadion i Zhangjiakou mandag.

Riiber var prøvehopper under lagkonkurransen for skihopperne. Tidligere på dagen trente han i langrennsløypene.

– Langrenn er det store spørsmålet. Han har trent 15-16 timer utholdenhet den siste uka. Han føler selv at han det på plass, sa Stuan.

Stuan la til at Riiber hadde det tøft søndag. Da hadde han fått tilbake en test som viste 0,9 under kravet på over 35 i CT-verdi.

– Han var veldig langt nede i går kveld … Da var vi veldig skeptiske på om dette ville gå i det hele tatt, eller om det bare var å reise hjem.

– Han var veldig deppa i dag og trodde ikke det ville komme en negativ test, men da den negative testen kom, var han på med en gang og sa at han kunne tenke seg å hoppe i kveld, sa Stuan.

På spørsmål om han tror Riiber kan hevde seg i tirsdagens konkurranse, var Stuan klar i sin tale.

– Jeg tror at når han stiller, er han en av dem som skal være oppi der, sa sportssjefen til NTB.

Lagkonkurranse

Riiber vil også få med seg lagkonkurransen torsdag. Det norske laget vant øvelsen i verdenscupen på hjemmebane i Lillehammer i desember.

– Det gir oss en veldig god mulighet fram mot lagkonkurransen torsdag, mener Stuan.

Riiber konkurrerer i Beijing-OL dagen etter at han kom ut av coronaisolasjon.

I tirsdagens konkurranse blir han en av medaljekandidatene. 24-åringen står med åtte individuelle seirer i verdenscupen så langt denne sesongen.

Ut av isolasjon

Mandag testet Riiber negativt for annen gang, noe som er kravet for å slippe ut av isolasjon i OL-boblen, og sluttet seg til resten av den norske kombinertleiren i OL. Han er stadig ansett som nærkontakt.

Kristjan Ilves fra Estland kom ut av isolasjon lørdag og er klarert for trening foran de siste OL-rennene. Han har tette bånd til det norske kombinertlaget og reiste til OL sammen med de norske. Ved ankomst testet han positivt på coronaviruset, og like etter gjorde Riiber det samme.

Mandag ble også Riiber bekreftet negativ, og senere ble han tatt ut til konkurransen tirsdag. Da nordmannen fikk påvist viruset i starten av OL, spøkte det for at han i det hele tatt skulle få komme i aksjon under lekene i Kina.

(©NTB)

Mer om