Reznikov: Langtrekkende vestlige våpen vil ikke bli brukt mot mål i Russland

Ukraina kommer ikke til å angripe mål i Russland med langtrekkende våpen de får fra USA, lover forsvarsminister Oleksij Reznikov.

Forsvarsminister Oleksij Reznikov lover at Ukraina ikke vil bruke langtrekkende vestlige våpen mot mål i Russland. Foto: AP / NTB
Forsvarsminister Oleksij Reznikov lover at Ukraina ikke vil bruke langtrekkende vestlige våpen mot mål i Russland. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

USA bekreftet fredag at Ukraina vil få nye langtrekkende raketter som del av en ny pakke med militærhjelp, verdt 22 milliarder kroner.

– Fredag besluttet våre partnere å forsyne oss med våpen som har en rekkevidde på 150 kilometer, sier Reznikov.

De langtrekkende våpnene vil bare bli benyttet mot russiske mål på ukrainsk jord, forsikrer han.

– Vi forteller alltid våre partnere at vi ikke vil benytte våpen vi får fra utlandet til å angripe russisk territorium. Vi avfyrer dem bare mot russiske enheter på midlertidig okkupert ukrainsk territorium, sier Reznikov.

Ukrainas forsvarsminister sier at han forventer en russisk offensiv alt i løpet av februar.

– Alle de vestlige våpnene som er lovet, vil ikke komme fram før den tid, men Ukraina har nok reserver til å kunne stanse russisk framrykking, sier han.

Reznikovs gjentar Ukrainas bønn om kampfly fra Vesten.

– Jeg er overbevist om at vi kommer til å vinne denne krigen. Jeg er sikker på at vi kommer til å frigjøre alle de okkuperte områdene, men uten leveranse av vestlige kampfly vil det koste oss mange liv, sier han.

– Nå må vi stanse dette, sier Reznikov.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer