Reznikov: Langtrekkende vestlige våpen vil ikke bli brukt mot mål i Russland

Ukraina kommer ikke til å angripe mål i Russland med langtrekkende våpen de får fra USA, lover forsvarsminister Oleksij Reznikov.

Forsvarsminister Oleksij Reznikov lover at Ukraina ikke vil bruke langtrekkende vestlige våpen mot mål i Russland. Foto: AP / NTB
Forsvarsminister Oleksij Reznikov lover at Ukraina ikke vil bruke langtrekkende vestlige våpen mot mål i Russland. Foto: AP / NTB Vis mer
Publisert

USA bekreftet fredag at Ukraina vil få nye langtrekkende raketter som del av en ny pakke med militærhjelp, verdt 22 milliarder kroner.

– Fredag besluttet våre partnere å forsyne oss med våpen som har en rekkevidde på 150 kilometer, sier Reznikov.

De langtrekkende våpnene vil bare bli benyttet mot russiske mål på ukrainsk jord, forsikrer han.

– Vi forteller alltid våre partnere at vi ikke vil benytte våpen vi får fra utlandet til å angripe russisk territorium. Vi avfyrer dem bare mot russiske enheter på midlertidig okkupert ukrainsk territorium, sier Reznikov.

Ukrainas forsvarsminister sier at han forventer en russisk offensiv alt i løpet av februar.

– Alle de vestlige våpnene som er lovet, vil ikke komme fram før den tid, men Ukraina har nok reserver til å kunne stanse russisk framrykking, sier han.

Reznikovs gjentar Ukrainas bønn om kampfly fra Vesten.

– Jeg er overbevist om at vi kommer til å vinne denne krigen. Jeg er sikker på at vi kommer til å frigjøre alle de okkuperte områdene, men uten leveranse av vestlige kampfly vil det koste oss mange liv, sier han.

– Nå må vi stanse dette, sier Reznikov.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer