Revidert nasjonalbudsjett tirsdag: Dette er lekkasjene

Når regjeringen legger fram revidert nasjonalbudsjett, kan trengende landet rundt vente seg friske coronakroner, viser NTBs oversikt over budsjettlekkasjene.

Finansminister Jan Tore Sanner (H) lover mer til mange når han legger fram regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett tirsdag. Her ankommer han budsjettkonferansen Hurdalssjøen i mars. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Finansminister Jan Tore Sanner (H) lover mer til mange når han legger fram regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett tirsdag. Her ankommer han budsjettkonferansen Hurdalssjøen i mars. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Regjeringen har brukt 94 milliarder kroner på coronatiltak og til kompensasjon for skadevirkninger av pandemien bare i år, skriver E24 , som siterer finansminister Jan Tore Sanner (H) på at tiltakene blir videreført i forslaget til revidert nasjonalbudsjett.

Totalt har regjeringen brukt 229 milliarder kroner i ekstraordinære budsjettbevilgninger når det norske samfunnet nå står overfor gjenåpning og gradvis normalisering. Revidert nasjonalbudsjett vil «tydeliggjøre og fornye strategien for veien ut av krisen» og komme med tiltak rettet særlig mot dem som er rammet ekstra hardt, framholder finansministeren.

– Mange har mistet jobben, og det har rammet særlig de med lav utdanning, lav lønn og svak tilknytning til arbeidslivet. Og noen bransjer er sterkere rammet enn andre, sier Sanner til E24.

Blant det som er kjent så langt, er at den kommunale kompensasjonsordningen for næringslivet foreslås utvidet med 1 milliard kroner, følge Adresseavisen. Regjeringen gir dessuten 250 millioner kroner ekstra til tiltak for elever i grunnskolen og videregående som har opplevd tapt undervisning, samt 50 millioner til fagskoler og private høyskoler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer