Reuters: WHO vil sette aspartam på kreftliste

Verdens helseorganisasjon (WHO) vil erklære det populære kunstige søtningsstoffet aspartam som mulig kreftfremkallende, ifølge Reuters.

WHO vil erklære det populære søtningstoffet aspartam som kreftfremkallende i juli, ifølge kilder til Reuters. Aspartam brukes blant annet i populære lettbruser som Pepsi Max, Coca Cola Zero og Extra tyggegummi. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB
WHO vil erklære det populære søtningstoffet aspartam som kreftfremkallende i juli, ifølge kilder til Reuters. Aspartam brukes blant annet i populære lettbruser som Pepsi Max, Coca Cola Zero og Extra tyggegummi. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

Følg Sol på Facebook!

To kilder ved kjennskap til prosessen opplyser til nyhetsbyrået at WHOs kreftforskningsavdeling vil stemple aspartam som mulig kreftfremkallende for mennesker i juli.

Aspartam er det mest brukte kunstige søtningsmiddelet og brukes i en rekke matvarer, deriblant flere typer lettbrus, tyggis og søtningstabletter til kaffe og te.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

SOL er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer